Krabban med guldklorna (retro)

Pris:
279 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789188897442
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Originalversionen av Krabban med guldklorna började publiceras som följetong i Le Soir 1940 och gavs ut i album 1941. Det är här, i det nionde Tintinäventyret, som kapten Haddock introduceras i serien. 
Tintin och Milou upptäcker märkliga burkar som ska innehålla krabba, men det visar sig vara opium som smugglas i dem. Jakten på opiumligan tar våra vänner ända till Saharas öken och Marocko. Under resans gång möter Tintin en försupen sjökapten som med tiden blir hans bäste vän: den koleriske och whiskytörstande kapten Archibald Haddock. En annan ny bekantskap i detta album är styrman Allan Thompson, en råbarkad och farlig typ, som senare återkommer vid Rastapopoulos sida.
De nio första Tintinäventyren tecknade Hergé i svartvitt, med start 1929. De publicerades först som följetong i olika tidningar innan de gavs ut i bokform. Samtliga nio album kommer nu för första gången att ges ut på svenska i ett utförande snarlikt det ursprungliga. Det blir alltså många nya läsupplevelser att se fram emot för svenska Tintinfans.
Gemensamt för de nio originalversionerna av Tintins äventyr är att de har betydligt fler sidor än de senare färgutgåvorna av samma äventyr, och att serierutorna är större. Varje album innehåller också ett mindre antal helsidesplanscher i färg.
Format 230 x 300 mm, inbunden, 130 sidor. Översättning: Björn Wahlberg.