Thorgal 9: Den sista färden

Pris:
289 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789188897749
Kommentar till butiken:
Kommer snart
Samlingsvolym med albumen Barbaren, Kriss från Valnor och Uppoffringen.
Efter att ha lyckats fly från den underjordiska staden har Thorgal och hans familj tagits som slavar hos en grym guvernör. Thorgal väljs ut att tillsammans med andra slavar agera levande måltavla åt några unga ädlingar som ska öva bågskytte. Deras ledare är Heraclius, guvernörens sadistiske son. Thorgal lyckas överlista förföljarna och väljer att låta den besegrade Heraclius leva. Som belöning vinner han sin frihet, men tvingas stanna i guvernörens tjänst.
Efter att Thorgal blivit lämnad som död på ön Syrenia, ger guvernören Aaricia, Jolan och Ylva i gåva till rikets arvprins. Som straff för att ha försökt fly sänds de iväg för att straffarbeta i prinsens silvergruvor. Där möter de en gammal bekant, Kriss från Valnor, som också har dömts till slavarbete. Tack var Jolans magiska krafter lyckas de hitta en flyktväg ut ur gruvan, och en tid senare återförenas Aaricia med Thorgal, som blivit förgiftad och är nära döden. Aaricia bönfaller gudinnan Frigga om hjälp och Thorgal ges två dagars nådetid för att söka efter ett botemedel. Jolan följer med honom på en resa mellan världarna som leder till Manthors ö där Jolan ställs inför ett livsavgörande val.

Boken innehåller ett fylligt extramaterial om seriernas tillkomst och vikingarnas värld. Thorgal är en av de stora europeiska äventyrsserierna och publicerades första gången 1977. Hittills har det utkommit 38 album i serien.
Format: 220 x 290 mm, inbunden, 160 s. Översättning: Leif Bergendorff och Ulf Granberg (förord).