Thorgal 5: Genom tid och rum

Pris:
279 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789187861680
Antal:
Finns i lager
Samlingsvolym med albumen Bergens herre, Varghonan och Nyckelväkterskan.
I Thorgalkrönikans femte band väntar Aaricia barn, ett barn hon vill föda i trygghet. Thorgal har därför gett sig av för att försöka finna ett skepp de kan resa norrut med. Då han passerar genom ett snötäckt bergspass ljuder hornstötar som utlöser en lavin, och det är med nöd och näppe som Thorgal hinner undan. Så börjar Bergens herre, ett av de märkligaste äventyren Thorgal råkat ut för, där parallella handlingar och tidsparadoxer får berättelsen att ta flera oväntade vändningar. 
I nästa album, Varghonan, har Thorgal återförenats med den höggravida Aaricia och Jolan. De färdas mot sin gamla hemby ombord på Einars vikingaskepp. Men hemresan avbryts då vikingahövdingen Wor den väldige tar skeppet i beslag. Då Thorgal vägrar att lyda en befallning om att ansluta sig till härtåget, blir det upptakten till en blodig uppgörelse med Wor och hans rövarband. 
En kort tid efter att Aaricias och Thorgals dotter Ylva är född, dyker två fiender ur det förflutna upp på i äventyret Nyckelväkterskan. Det är ynkryggen Völsung från Nichor och ormguden Nidhugg, två motståndare som Thorgal tidigare har besegrat i strid. Med ormens hjälp lyckas Völsung  nu till utseendet förvandlad till Thorgal  lura till sig Nyckelväkterskans bälte och en nyckel som öppnar passagen till Midgård. Hela tillvarons existens hotas när Völsung, i Thorgals skepnad, återvänder till människornas värld iförd bältet som gör honom både osårbar och odödlig. 
Med ett fylligt extramaterial om seriernas tillkomst och vikingarnas värld.Thorgal är en av de stora europeiska äventyrsserierna och publicerades första gången 1977. Hittills har det utkommit 38 album i serien.
Format: 220 x 290 mm, inbunden, 160 s. Översättning: Leif Bergendorff. SMAKPROV