Spirou: Hoppets tid, del 3

Pris:
219 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789188897732
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Början på slutet
Belgien, sommaren 1942. Det tyska övertaget i kriget har börjat svikta och inom några månader kommer krigslyckan att vända för gott, efter att både USA och Sovjetunionen året innan har gått med på de allierades sida. För civilbefolkningen i det ockuperade Belgien blir vardagen allt värre. Våldet och förtrycket har tilltagit i styrka, belgare i arbetsför ålder tvångsrekryteras till den tyska industrin och bristen på mat och bränsle drabbar de flesta.
Värst utsatta är landets judiska befolkningsgrupp, som i allt större antal arresteras och placeras i uppsamlingsläger i väntan på deportation till ”arbetsläger” i öst. Det växande motståndet mot den tyska ockupationsmakten tar sig många olika uttryck, från underrättelseverksamhet till sabotage och väpnade attacker, med åtföljande tyska repressalier. Mitt i detta tumult försöker Spirou vara trogen sina ideal också när han själv och flera av hans vänner tvingas sätta sina liv på spel.
Den tredje delen av fyra i Émile Bravos dramatiska och tragikomiska skildring av Spirous upplevelser under andra världskriget.
Format: 235 x 312 mm, inbunden, 114 s. Översättning: Per A.J. Andersson.
TRAILER