Blake och Mortimer : De trettio silvermyntens förbannelse, del 1

Pris:
219 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789188897862
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Professor Mortimer blir inbjuden till Grekland för att identifiera ett sensationellt arkeologiskt fynd. Efter en jordbävning har man funnit ett relikskrin som innehåller vad som tros vara ett av silvermynten som Judas Iskariot fick i belöning för att han hade förrått Jesus. Ett manuskript har också kommit i dagen, där det finns ledtrådar till var övriga 29 silvermynt är undangömda.
Över silverpenningarna sägs vila en gudomlig förbannelse som drabbar alla som vidrör dem. I fel händer skulle mynten kunna användas som ett vapen med förödande kraft, och i värsta fall förorsaka mänsklighetens undergång. Snart visar det sig att det är flera som kommit det unika fyndet
på spåren. Kapten Francis Blake vid brittiska MI5 och professor Philip Mortimer kommer snart att stå inför en ny kraftmätning med sin ärkefiende, överste Olrik, och hans ondskefulla uppdragsgivare.
Blake och Mortimers äventyr är en av de populäraste fransk-belgiska äventyrsserierna, med intriger som spänner över allt från kriminalgåtor till storpolitik och science fiction.
Format: 230 x 310 mm, inbunden, 56 s. Översättning: Björn Wahlberg.