Franka 2: Mysteriet Atlantis

Pris:
209 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789187861727
Antal:
Finns i lager
Båda äventyren i den här samlingsvolymen är helt nya för svenska läsare. I Gangsterfilm ramlar Franka huvudstupa rakt in i en rafflande kriminalgåta, som hämtad från en klassisk gangsterrulle från 1950-talet. En filminspelning med Hollywoodstjärnan Gloria Gold visar sig vara en täckmantel för en helt annan slags verksamhet av det mer ljusskygga slaget. Snart är både Franka och Gloria indragna i ett drama med ett gäng riktiga gangsters som inte drar sig för något.
I Mysteriet Atlantis rullas en fantastisk historia upp, om hur den excentriske mångmiljardären och skeppsredaren Magnus Ax i början av 1950-talet bestämmer sig för att konstruera världens främsta och lyxigaste passagerarplan, flygbåten Atlantis. Ax investerar väldiga resurser i projektet men då prototypen äntligen är flygfärdig går någonting katastrofalt fel, okänt vad. Tillsammans med hans dotterdotter Aura, ger sig Franka i väg på en äventyrlig resa mot ön Saint Solo någonstans i Karibien, där de hoppas finna lösningen på den försvunna Atlantis…
Den svenska samlingsutgåvan av Franka produceras i nära samarbete med tecknaren Henk Kuijpers och boken innehåller också ett bonuskapitel där han berättar om hur de båda äventyren kom till.
Format: 220 x 280 mm, inbunden, 128 s. Översättning: Olov Hyllienmark.
SMAKPROV