Framtidens arab 4: En barndom i Mellanöstern (1987-1992)

Pris:
189 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789188897329
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Lille Riad har hunnit bli nio år gammal, och fortsätter att slitas mellan två kulturer, den franska och den syriska. Situationen förvärras av att hans föräldrar inte längre kan dra jämt. Riads pappa Abdel-Razak har på egen hand flyttat till Saudiarabien för att arbeta som universitetslärare. Han får bra betalt och drömmer om en framtid som ekonomiskt oberoende, samtidigt som religionen har börjat ta allt större plats i hans liv och tankar.
Mamma Clémentine har flyttat hem till Bretagne med Riad och hans två yngre bröder och försöker få tillvaron att fungera där, trots arbetslöshet och dålig ekonomi. Riad är duktig i skolan och har upptäckt att han har talang för att teckna, men håller snabbt på att glömma både sina kunskaper i arabiska och sin frånvarande far. Men plötsligt en kväll knackar det på dörren hemma hos familjen i Bretagne. Det är Abdel-Razak som oväntat kommit hem, och några veckor senare är hela familjen på väg tillbaka till Ter Maaleh i Syrien.
Riad Sattouf är en fransk serieskapare och filmregissör, född i Paris och uppvuxen i Libyen, Frankrike och Syrien. Med utgivningen av första delen av Framtidens arab 2014 fick han sitt internationella genombrott, och böckerna har sedan dess getts ut på 22 språk och sålt i en samlad upplaga på över 2,5 miljoner exemplar.
Format: 170 x 240 mm, häftad, 288 s. Översättning: Björn Wahlberg.