Alix Senator 1: Blodets örnar

Pris:
229 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789188897794
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Alix Senator är en fristående fortsättning på Jacques Martins klassiska albumserie om den
unge gallern Alix.
Världen har förändrats sedan Alix som tonåring reste romarriket runt tillsammans med sin bäste vän, egyptiern Enak. Diktatorn Julius Caesar, som Alix tjänade i sin ungdom, mördades av sina rivaler år 44 f.Kr. Inte förrän Caesars arvinge Augustus etablerade sig som enväldig härskare år 27 f.Kr. och utropades till kejsare upphörde de inbördes striderna i riket.
Nu har Alix Graccus fyllt 50 år och är senator i Rom. Som kejsarens förtrogne får
han i uppdrag att utreda om Augustus svärson Agrippa har fallit offer för ett gudomligt straff, eller om hans död rör sig om en ett skickligt iscensatt politiskt lönnmord. Till sin hjälp har han sin son Titus och sin fosterson Khephren, vars far Enak försvann i Egypten då sonen var nyfödd. Spåren leder Alix till hjärtat av den romerska stormakten och en sammansvärjning av oanade mått.    
Alix startade i serietidningen Tintin redan 1948. Jacques Martin var under många år anställd vid Hergéstudion i Bryssel, där han parallellt med arbetet på sina egna serier Alix och Lefranc också medarbetade på en rad Tintinalbum, bl.a. Koks i lasten och Castafiores juveler
Format: 235 x 312 mm, inbunden, 96 s. Översättning: Per A.J. Andersson.