Framtidens arab 3: En barndom i Mellanöstern (1985–1987)

Rea:
99 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789187861598
Antal:
Finns i lager
Den sanna berättelsen om en ljushårig cimmerier och hans familjs liv i Hafez al-Assads Syrien. 
Efter att ha följt med sin make Abdel-Razak först till Libyen och sedan till Syrien, har Riads mamma Clémentine fått nog av livet i byn Ter Maaleh. Hon vill återvända till Frankrike, ju förr desto bättre. Eller åtminstone flytta till en riktig stad, som till Damaskus eller Aleppo. Riad ser fadern slitas mellan vad hans hustru önskar och vad familjetraditionen kräver av honom.
Under tiden går livet i byn vidare. Riad har flyttat till en nybyggd skola för pojkar, där han är bäst i klassen och oftast slipper få stryk. Han bråkar med sin lillebror och tar djupt intryck av Conan barbaren efter att sett videofilmen. Han har också börjat fundera mycket kring omskärelsens mysterier. Är det sant att det bara är judar som inte är omskurna?
RIAD SATTOUF är en fransk serieskapare och filmregissör, född 1978 i Paris och uppväxt i Libyen och Syrien. Till hans mest kända serier hör Pascal Brutal (för Fluide Glacial) och La Vie secrète des jeunes (för Charlie Hebdo). Med den första delen i den självbiografiska Framtidens arab fick Riad Sattouf 2015 sitt stora internationella genombrott, då den blev en av det årets mest översatta franskspråkiga böcker.
Format: 170 x 240 mm, häftad, 152 s. Översättning: Björn Wahlberg. SMAKPROV