Rolf Gohs: Ett tecknarliv

Rea:
149 kr
Inkl. 6% Moms
Art.nr:
9789187861628
Antal:
Finns i lager
Flera generationer svenska serieläsare har fascinerats av och beundrat Rolf Gohs serier och omslagsbilder. Här har vi samlat några av hans bästa verk, som Dödens fågel från 1958 och två klassiska äventyr med Mystiska 2:an, Mysteriet Rosenkammaren och Stenhästens öga. Boken innehåller också Gohs sista långa serie, medeltidsskildringen Barnkorståget. Ett grafiskt mästerstycke som nu för första gången publiceras i samlad form.
Under hela sin långa karriär var Rolf Gohs verksam som omslagsillustratör och boken innehåller ett representativt urval tidningsomslag, med tyngdpunkt på hans rika produktion för Fantomen som pågick under 55 år. I boken berättar Rolf utförligt om sitt tecknarliv i en intervju med Ulf Granberg, själv med ett långt förflutet i serievärlden, inte minst som mångårig redaktör på just Fantomen.
Rolf Gohs föddes i Estland 1933, tillbringade krigsåren i Lodz i Polen och kom så småningom med sin familj som flykting till Sverige 1946. Bara 17 år gammal anställdes han i början på 50-talet som hustecknare på Seriemagasinet, en av Sveriges första serietidningar. Det blev starten på en livslång karriär som serieskapare och illustratör.
Rolf Gohs avled avled 86 år gammal i augusti 2020.
Format: 220 x 310 mm, halvklotband, 176 s. Urval och redigering: Ulf Granberg. SMAKPROV