Nyheter från Cobolt & Kartago förlag

Nu är bokhösten här och under de närmaste veckorna och månaderna har vi många spännande nyheter på väg. I fortsättningen kommer vi att presentera nya titlar från båda förlagen i samma nyhetsbrev, men respektive webshop hittar ni fortfarande på coboltforlag.se och kartago.se. Det går tills vidare inte att kombinera titlar från Cobolt och Kartago i samma order, då beställningarna expedieras från olika håll. Fraktfritt gäller för alla beställningar på 300 kr eller mer. På order under 300 kr tillkommer 45 kr i fraktavgift.

Med albumen Någonstans blad skuggorna, Arctic Nation, Röd själ, En infernalisk tystnad och Amarillo.
Höstens första Cobolt-bok är en riktig tungviktare. En påkostad samlingsvolym på drygt 300 sidor och 1,8 kilo med de fem hittills utgivna albumen med privatdeckaren John Blacksad, en bra katt i en ond värld. Miljön är efterkrigstidens USA där rasism och korruption hör till vardagen, och mycket av seriens dialog och handling för tankarna till 1940-talets hårdkokta gangsterfilmer. En modern serieklassiker, nu på svenska!
P.S. I slutet av oktober utkommer nästa album i serien, När allt faller.

Det 9 september utkommer Professor Kalkyls konversationslexikon. En bok med allt som är värt att veta om det tankspridda universalgeniet professor Kalkyl och hans förebilder och uppfinningar. I boken presenteras också de många mer eller mindre galna vetenskapsmän som figurerade i Tintinserien innan professor Karl Kalkyl gjorde entré i äventyret Rackham den rödes skatt
Boken är en fristående uppföljare till fjolårets Kapten Haddocks ordbok och är översatt och bearbetad av Björn Wahlberg efter det franska originalet Le Tournesol illustré.

I mitten av september är det äntligen dags för tredje delen av Émile Bravos suveräna albumserie om Spirous och Nickes upplevelser under andra världskriget. 1942 har motståndet mot den tyska ockupationsmakten vuxit sig starkare samtidigt som nazisternas repressalier mot civilbefolkningen hårdnat. Värst utsatta är Belgiens judiska befolkningsgrupp som i allt större antal arresteras och deporteras till läger i öst. Då kriget går in i ett avgörande skede tvingas Spirou och flera av hans vänner sätta sina liv på spel.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln