Andra världskriget i nio seriealbum

I dag uppmärksammar vi att det är 75 år sedan det förhoppningsvis sista stora kriget i Europa upphörde. Tyskland kapitulerade två gånger, först till västmakterna och sedan till Sovjetunionen. Därför firas fredsdagen, också kallad segerdagen, den 8 maj i Europa och USA och den 9 maj i Ryssland.
 
I Cobolts utgivning finns flera titlar där handlingen utspelas under andra världskriget. Émile Bravos albumserie Hoppets tid, om Spirous och Nickes upplevelser under den tyska ockupationen av Belgien, är enligt mångas mening bland det bästa som gett ut i serieväg på senare år. Två album finns ute och tredje delen utkommer under våren 2021. 
 
Champignac Engima blir den begåvade greven 1940 rekryterad av den brittiska underrättelsetjänsten och ombedd att ta sig till England. På Bletchley Park utanför London pågår ett febrilt arbete med att försöka dechiffrera den tyska krypteringsmaskinen Enigma. Krigets utgång hänger på att kodknäckarna lyckas med sitt uppdrag. I jakten på lösningen hinner den unge greven både förälska sig och komma i närkontakt med såväl Winston Churchill som matematikern Alan Turing och hemlige agenten Ian Fleming.
 
Operation Fladdermus får vi en alternativ version av Spirous och Nickes liv under den tyska ockupationen. Här är Spirou medlem av motståndsrörelsen (kodnamn: Den vallonska ekorren) och Nicke gömmer två nedskjuta amerikanska piloter i sin lägenhet. Det första Spiroualbumet av tre av teamet Schwartz och Yann med flera återkommande figurer och teman.
 
Angela McCloud är en av det amerikanska flygvapnets kvinnliga transportpiloter, en WASP. Krigsåret 1944 är hon stationerad nära den burmesiska fronten och flyger förnödenheter till amerikanska baser i Kina. De tre första albumen i serien Angel Wings har handlingen förlagd till Slaget om Burma, följande tre album utspelas under Stillhavskriget våren och sommaren 1945.
 
Vi har tills vidare tagit bort fraktavgiften i WEBSHOPPEN det är alltså fri frakt på alla beställningar. Minsta orderbelopp är som tidigare 100 kr.
 
P.S. Nu finns också samtliga lagerförda Tintinalbum att beställa i shoppen.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln