HÖSTNYHETER!

Vår nya, påkostade samlingsutgåva av Gaston innehåller samtliga ”officiella” Gaston-serier i kronologisk ordning samt ett stort antal fristående illustrationer, specialserier och redaktionella sidor om serien och tecknaren André Franquin. Allt material presenteras i restaurerat skick med ny färgläggning, översättning och textning. Böckerna är i stort format (tänk Blueberry) och kommer att utges i sex delar.

Den spännande handlingen i Marshal Blueberry utspelar sig under vintern 1868–69, strax efter händelserna i albumet General Gula håret (ingår i del 4 av Samlade äventyr). Efter att framgångsrikt ha försvarat Fort Navajo mot ett indianöverfall, får Blueberry i uppdrag att tjänstgöra som sheriff i den illa beryktade gränsstaden Heaven. Staden misstänks vara centrum för en omfattande illegal vapenhandel med indianerna, en handel i vilken korrumperade politiker och rika ranchägare också är inblandade. De tre albumen På order från Washington, Mission Sherman och Den blodiga gränsen som ingår i samlingen publiceras nu för första gången i bokform på svenska.

Émile Bravos nya Spirou-album, första delen av Hoppets tid, tar upp berättelsen där hans förra album Porträtt av hjälten som oskuldsfull ung man slutade. Tidpunkten är januari 1940 och Europa är i krig. Belgien är neutralt, men kommer inom några månader att invaderas av Nazityskland. I krigets spår följer flyktingströmmar, stängda gränser, rasistiska förföljelser och interneringsläger. Nicke och Spirou gör på olika sätt sitt bästa för att överleva och göra nytta i andra världskrigets tumult.

Love in Vain är berättelsen om blueslegenden Robert Johnsons korta, mytomspunna liv och det musikaliska arv han lämnade efter sig. Då Johnsons musik återupptäcktes i början av 1960-talet kom den att få ett enormt inflytande på rockmusiken. Artister som Eric Clapton, Bob Dylan och Rolling Stones både influerades av och spelade in coverversioner av hans låtar. Musikerbiografin om Robert Johnson är tecknad av Mezzo (Pascal Mesenburg) i en stil som för tankarna till amerikanska förebilder som Charles Burns och Robert Crumb efter ett välresearchat manus skrivet av den tidigare musikjournalisten J-M Dupont.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln